Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Πόσο ανοικτοί είμαστε σε αλλαγές;


                                           
Πόσο ανοικτοί είμαστε σε αλλαγές;

Αγαπητή/έ φίλη/ε, 

Πριν χρόνια είχα ακούσει μια ιστορία-γεγονός που όσο περισσότερος χρόνος περνά, τόσο περισσότερο το αναγνωρίζω να συμβαίνει γύρω μου αλλά και στην δική μου ζωή. 

Το νιόπαντρο ζευγάρι λοιπόν, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γεμάτο όνειρα και ελπίδες για την νέα του ζωή. Κάποια στιγμή μετά από δυο βδομάδες το κορίτσι μαγείρεψε κοτόπουλο. Το σερβίρει και το αγόρι διαπιστώνει ότι λείπουν οι φτερούγες. Δεν έδωσε σημασία και έτσι συνέχισαν την ζωή τους, τρώγοντας πάντα κοτόπουλο χωρίς φτερούγες για λίγα χρόνια. 

Κάποια στιγμή το αγόρι που πλέον είχε γίνει άντρας, αναρωτήθηκε γιατί το κοτόπουλο δεν έχει ποτέ φτερούγες. Παρατήρησε την γυναίκα του να ξεκινά την προετοιμασία του φαγητού, και αφού πιάνει το κοτόπουλο στα χέρια της η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να του κόψει τις φτερούγες...... -"Μα καλά, γιατί το κάνεις αυτό;" την ρωτά ο άντρας της, -"Έτσι έχω δει την μητέρα μου να το ετοιμάζει" του λέει πολύ απλά. 

Το επόμενο Σαβ/κο πάνε στην πεθερά του επ’αυτού, να μάθει γιατί κόβονται οι φτερούγες. Κι εκεί λοιπόν που του σερβίρει το κοτόπουλο χωρίς φτερούγες, η ερώτηση ήταν άμεση: -"γιατί καλή μου πεθερά το κοτόπουλο δεν έχει τις φτερούγες του; " -"γιατί τις έκοψα" του απαντά πολύ απλά. -"Και γιατί τις έκοψες τις φτερούγες;" την ρωτά, -"γιατί έτσι το μαγείρευε και η μητέρα μου" του απαντά.... και συνέχισαν το φαγητό! 

Το επόμενο Σαβ/κο, μάντεψε που πήγαν για φαγητό!!!!... Σωστά μαντεύεις... στην γιαγιά...... Από το πρωί λοιπόν στο χωριό… και μετά την εκκλησία, η γιαγιά ξεκινά να ετοιμάσει τον κόκορα που είχε σφάξει για τα παιδιά. Φυσικά ο άντρας δεν την άφησε από τα μάτια του. Αφού τελειώνει τη διαδικασία καθαρίσματος και πλυσίματος του κόκορα η γιαγιά λίγο πριν τον βάλει στην κατσαρόλα, τσακ!.. του κόβει τις φτερούγες....... -"γιατί έκοψες τις φτερούγες γιαγιά!!;;;" ρωτά ο άντρας, -"για να χωρέσει στην κατσαρόλα παιδάκι μου" του απαντά απλοϊκά η γιαγιά.  

Η γιαγιά έκανε κάτι που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της σύμφωνα με τα μέσα που διέθετε. Σίγουρα η σύγχρονη νοικοκυρά, με τα μέσα που διαθέτει, θα είναι τελείως κουτό να συνεχίζει να το κάνει.

Γενικά οι άνθρωποι αντιγράφουν εύκολα κι αλλάζουν συνήθειες δύσκολα. Γι’αυτό το λόγο ενώ η τεχνολογία, οι επιστήμες, η οικονομία, αλλάζουν και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οι άνθρωποι δεν ακολουθούν πάντα με την ίδια ταχύτητα..... παγιωμένες πεποιθήσεις, απόψεις, βιώματα… εμποδίζουν την προσαρμογή τους στις αλλαγές…Εσείς σε ποιες παγιωμένες συνήθειες επιμένετε και δυσκολεύετε την ανάπτυξη της ζωής σας?

Με το NLP- Time Line Therapy &Hypnosis μπορείτε να απελευθερώσετε άμεσα, γρήγορα και κυρίως μόνιμα, αρνητικά συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις, βιώνοντας έτσι μια πιο ελεύθερη και δημιουργική ζωή!!

Με εκτίμηση
ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου